Közületi toalettpapírok

  Toalettpapírjaink az alábbi kiszerelési
  formákban rendelhetőek:

  ▪ Tekercses változatban általános
    háztartásokban használt, 19, 23,
    és 28 cm átmérőjűek,
  ▪ fehér 100% cell, és tört fehér,
    natúr recy alapanyagúak
  ▪ 1, illetve 2 rétegűek, 9x20 cm,
                                              vagy 9x9,5 cm lapméretűek.


Részletes információért tekintse meg árlistánkat.


Termékünk minimális rendelési mennyisége 1 raklap.

     

Letölthető árlista

 

Története:

  A kínaiak állítólag már a VI. században is tudták, mi fán terem ez a papír, így a birodalom elkészítette a maga WC-papírját (persze kezdetben csak uralkodói használatra), a manufaktúrás gyártás "csak" a XIV. században indult meg. „A király öröme” nevű WC-papírt a Kínai Császár rendelte meg 1391-ben, ágynemű nagyságú 2x3 láb méretben (1 láb = 30,48 cm). 
Az ókori Rómában pálcára tűzött szivacsokat is bevetettek, amiket vizes edényben tároltak (nem túl higiénikus, de legalább tisztít). Az arab világban tradicionálisan bal kézzel töröltek, ezért az a végtag azóta is tabu, nem nyújtjuk a másik felé, és nem érintjük meg másét (egyesek szerint ezért adja az egész világ a jobbját a másiknak). Az eszkimók évszakonként váltogatták a célszerszámot, nyáron mohával töröltek, télen pedig belemarkoltak a hóba, amolyan nedves törlést alkalmazva ezzel.
A fehér embernek a toalettpapírra egészen a XIX. századig kellett várnia, ekkor gördültek le a gyártósorokról az első gurigák. Nagyüzemi gyártása csak 1857-ben indult meg New Yorkban. A Scott Paper nevű vállalat újítása a tekercses WC-papír. Összetételében eltér a kéz- és arctörlőktől, olyanra tervezték, hogy a csatornában lebomoljon.
  Innentől kezdve már csak a perforálást kellett kitalálni, majd idővel a rétegeket egymásra helyezni, ezeket nyomatokkal ellátni és rögzíteni, hogy egyre vastagabb, egyre igényesebb rolnikkal térhessünk haza az üzletből.
  Egy összegzés szerint a hat milliárdos emberiség naponta mintegy 83.048.116, tekercset fogyaszt el.